Generelt
Alle børn fra 0-6 år er på fuld forplejning.
Har et barn brug for andet mad og en særlig kost pga. allergi gives dette mod forevisning af lægeerklæring.
Vi tilbyder og tilbereder svinekød, kyllingekød, oksekød og fisk alt efter menuplan og tilgængelige råvarer alt afhængig af årstiderne.
Der er tilbydes altid mad til alle børn. Herunder et alternativ, som fx rugbrød hvis et tilberedt måltid, ikke falder i det enkelte barns smag. Vi opfordrer alle børn til at smage en lille “smagsprøve” på alt mad der bliver serveret.
Ugens madplan lægges op på AULA, og skrives for fire uger ad gangen. Gerne med to smør-selv dage, to dage med varm mad, en enkelt dag med grød eller suppe. Madplanen udarbejdes ud fra Vallensbæks kommune kostpolitik, fødevarestyrelsens anbefalinger, årstid samt højtider.
Ved køkkenpersonalets fravær, kan der ske ændringer i forhold til den udsendte madplan.
Vi har fået sølvmærket i økologi, dette er svarende til, at den mad vi servere er 60-90 % økologisk.
Morgenmad kl. 6.45-7.30
Vi har vi valgt at tilbyde franskbrød/boller, rugbrød, smøreost, frugtmos, havregrød, havregryn, smør,
letmælk, minimælk og vand.
Formiddagsmad/hapser kl.ca. 9.15
Her tilbyder vi franskbrød/boller el. rugbrød el, knækbrød m/ smør eller smøreost, frugt eller grøntsagsstænger.
Letmælk minimælk eller vand.
Frokost
Vuggestuebørn kl. 10.30/kl.11.00
Børnehavebørn kl. 11.00/kl.11.30
Eftermiddagsmad
Franskbrød/boller el. rugbrød el. knækbrød m/ smør, ost og pålæg, koldskål, yoghurt, frugt eller grøntsagsstænger.
Letmælk minimælk eller vand.
Ved alle måltider lægger vi stor vægt på, at få skabt en god ro, rolig og hyggelig atmosfære. Vi er bevidste om at lære børnene, at være selvhjulpen. Vi servere maden på små fade og drikkevarer kommer i små kander, så det er overskueligt for børnene, selv at øse op.